Kort svar: Payment for Stripe kopplades bort från ditt Stripe-konto. Bannern tillhör Stripe, inte appens. För att använda appen igen, slutför övergången i din Stripe Dashboard och logga sedan in på appen.
Varför det händer
Hela bannern lyder:
Platform Payments åtkomst har tagits bort från ditt konto. De kan dock ha tillämpat inställningar... Överför ditt konto för att återställa dessa inställningar. Kontakta Payment om du tror att detta var ett misstag.
Det betyder att kopplingen mellan ditt Stripe konto och Payment for Stripe har avslutats. Det händer när kontot kopplas bort från payment.co/disconnect, eller tas bort i Stripe. Inställningar som tillämpades för betalningstjänsten finns kvar på kontot tills du överför det. Dina betalningar, utbetalningar, kunder och produkter finns kvar på ditt Stripe konto.
Om du menade att koppla bort
Följ Stripe säger fortfarande att mitt konto styrs av Payment efter att jag har kopplat bort det. Den går igenom övergångssteget.
Om du inte gjorde det och vill fortsätta använda appen
- I din Stripe Dashboard, slutför övergången från bannern först.
- Öppna appen och tryck på Logga in med Stripe.
- Välj samma Stripe konto som du använde tidigare.
Fullständiga steg: Återanslut ditt Stripe-konto till appen. Om appen istället startar ett nytt Stripe-konto, se Appen ber mig att skapa ett nytt Stripe-konto.
Är du osäker på vem som kopplade bort den? Skicka ditt Stripe konto-ID (det börjar med acct_) så tittar vi på det.
Fortfarande fast? Kontakta oss från appen: öppna menyn, tryck på Hjälp och sedan på e-postikonen längst upp till höger.