Kort svar: Det finns ytterligare ett klick i din Stripe Dashboard. När Payment for Stripe kopplar bort ditt konto ber Stripe dig att slutföra överlämningen. Tills du gör det visas ditt konto fortfarande som kontrollerat av Payment – och andra appar som WooCommerce, MemberPress eller Pretix kan inte ansluta till det.
Du kommer att se en banner som denna i din Stripe Dashboard:
Slutför övergången från Betalning till att hantera inställningar.
Ditt konto har tagits bort från Betalning, men vissa av deras inställningar kan fortfarande gälla för ditt konto, inklusive de som rör utbetalningar. Slutför övergången för att hantera dessa inställningar. Kontakta Betalning på support@pocketvendor.com om du vill återansluta istället.
Knapp: Överför konto
Hur man avslutar övergången
- Logga in på Stripe Dashboard i en webbläsare.
- Leta reda på bannern som säger Slutför övergången från Betalning till Hantera inställningar.
- Klicka på Överför konto och bekräfta.
Det var allt. Ditt konto är ett vanligt Stripe konto igen, och du kan ansluta till vilken plattform du vill.
Ser du inte bannern?
Se först till att frånkopplingen har gått igenom: öppna Anslutna applikationer i din Stripe Dashboard. Om Payment for Stripe fortfarande visas, koppla från den på payment.co/disconnect och kom sedan tillbaka för att hämta bannern. Om den inte visas och Stripe fortfarande säger att ditt konto är kontrollerat, svara oss med ditt Stripe-konto-ID (det börjar med acct_) så löser vi det med Stripe.
Skapade du ditt Stripe konto i Payment eller vår S700-konfiguration?
Dessa konton konfigureras via Payment for Stripe, så att frigöra ett konto kan innebära ett extra steg från Stripe sida. Skicka oss ditt konto-ID så hanterar vi det.
Kommer jag att förlora något?
Nej. Dina betalningar, utbetalningar, kunder och produkter stannar kvar i ditt Stripe konto. Endast åtkomsten till Payments tas bort.
Vill du komma tillbaka senare?
Slutför övergången först och logga sedan in på Payment igen.