Kratek odgovor: Payment for Stripe je bilo prekinjeno z vašim računom Stripe. Pasica je Stripe, ne aplikacije. Če želite aplikacijo ponovno uporabljati, dokončajte prehod na Stripe Dashboard in se nato prijavite v aplikacijo.
Zakaj se to zgodi
Celoten transparent se glasi:
Dostop platforme Payment je bil odvzet vašemu računu. Vendar so morda uporabili nastavitve ... Prenesite svoj račun, da ponastavite te nastavitve. Če menite, da je bila to napaka, se obrnite na Payment.
To pomeni, da je bila povezava med vašim računom Stripe in Payment for Stripe prekinjena. To se zgodi, ko je račun prekinjen s payment.co/disconnect ali odstranjen v Stripe. Nastavitve, ki jih je uporabil Payment, ostanejo v računu, dokler jih ne prenesete. Vaša plačila, izplačila, stranke in izdelki ostanejo v vašem računu Stripe.
Če ste nameravali prekiniti povezavo
Follow Stripe po prekinitvi povezave še vedno sporoča, da moj račun nadzira Payment. Vodi vas skozi korak prehoda.
Če tega niste storili in želite še naprej uporabljati aplikacijo
- V Stripe Dashboard najprej dokončajte prehod iz pasice.
- Odprite aplikacijo in tapnite Prijava s Stripe.
- Izberite isti račun Stripe, ki ste ga uporabljali prej.
Celotni koraki: Ponovno povežite svoj račun Stripe z aplikacijo. Če aplikacija namesto tega odpre nov račun Stripe, glejte Aplikacija me prosi, da ustvarim nov račun Stripe.
Niste prepričani, kdo ga je odklopil? Pošljite nam svoj ID računa Stripe (začne se z acct_) in preverili bomo.
Še vedno ne morete najti odgovora? Kontaktirajte nas prek aplikacije: odprite meni, tapnite Pomoč in nato ikono pošte v zgornjem desnem kotu.