Σύντομη απάντηση: Οι χρήστες σας συνδέονται μέσα στην εφαρμογή με το email και τον κωδικό πρόσβασης που έχετε ορίσει για αυτούς στο Enterprise. Δεν συνδέουν τον δικό τους λογαριασμό Stripe.
Καταρχάς, μια προειδοποίηση: οι χρήστες σας δεν θα έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο Enterprise στη διεύθυνση enterprise.payment.co. Αυτός είναι ο πίνακας ελέγχου διαχειριστή και είναι αποκλειστικά δικός σας. Προσθέτετε και διαχειρίζεστε χρήστες εκεί μόλις συνδέσετε τον λογαριασμό σας Stripe.
Αφού δημιουργήσετε τους λογαριασμούς τους, κάθε χρήστης λαμβάνει ένα email που τον προτρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή. Μόλις εγκατασταθεί, η σύνδεση διαρκεί μερικά πατήματα:
Κατεβάστε και ανοίξτε την εφαρμογή (iOS ή Android)
- Σε iOS: πατήστε το μενού με τις τρεις τελείες (•••) στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης υποδοχής και, στη συνέχεια, επιλέξτε Σύνδεση Enterprise.
- Σε Android: πατήστε το μενού με τις τρεις τελείες (⋮) στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης υποδοχής και, στη συνέχεια, επιλέξτε Σύνδεση Enterprise.
Από εκεί, οι χρήστες σας εισάγουν το email και τον κωδικό πρόσβασης που είναι συνδεδεμένοι με τον Enterprise τους λογαριασμό και είναι συνδεδεμένοι.
Ένα πράγμα που πρέπει να επισημάνετε για την ομάδα σας: το κύριο κουμπί Σύνδεση με τη Stripe στην οθόνη υποδοχής προορίζεται για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που συνδέουν τον δικό τους λογαριασμό Stripe, όχι για χρήστες Enterprise. Η ομάδα σας θα πρέπει πάντα να συνδέεται μέσω της Σύνδεσης Enterprise στο μενού.
Τι θα βλέπει η ομάδα μου στην εφαρμογή;
Κάθε σύνδεση προσωπικού μπορεί να λαμβάνει πληρωμές και να δίνει επιστροφές χρημάτων. Το προσωπικό δεν μπορεί να συνδεθεί στον λογαριασμό σας Stripe ή στον ιστότοπο Enterprise. Εσείς επιλέγετε ποια μενού βλέπουν, όπως Πληρωμές, Πελάτες και Τιμολόγια, στην Προσαρμογή εφαρμογής. Περισσότερα στην Προσθήκη προσωπικού και ορισμός δικαιωμάτων.
Μπορεί ο καθένας να δει μόνο τα δικά του προϊόντα;
Ναι. Προσθέστε ετικέτες σε προϊόντα στο Stripe και, στη συνέχεια, δώστε σε αυτό το άτομο μια λίστα προϊόντων στην ενότητα Χρήστες. Βήματα: Δείξτε σε κάθε μέλος του προσωπικού μόνο τα προϊόντα του.
Πώς μπορώ να διατηρήσω τα email των πελατών χωρίς να στέλνω αποδείξεις Stripe;
Συνδεθείτε στο enterprise.payment.co, ανοίξτε την Προσαρμογή Εφαρμογής και, στην ενότητα Αποδείξεις Stripe, επιλέξτε Ποτέ μην αποστέλλονται αποδείξεις Stripe. Ισχύει για κάθε συσκευή στην ομάδα σας.
Μετά από μια πληρωμή, η ομάδα σας πατάει Αποθήκευση email. Το email του αγοραστή αποθηκεύεται στον πελάτη Stripe και Stripe δεν στέλνει απόδειξη.
- Κάθε συσκευή αποφασίζει: το προσωπικό ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τις αποδείξεις Send Stripe στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.
- Να στέλνετε πάντα αποδείξεις Stripe: κάθε συσκευή τις στέλνει. Το προσωπικό δεν μπορεί να την απενεργοποιήσει.
- Μην στέλνετε ποτέ αποδείξεις Stripe: καμία συσκευή δεν τις στέλνει.
Απενεργοποιήστε επίσης την επιλογή "Επιτυχημένες πληρωμές" στον Stripe Dashboard, στην ενότητα Ρυθμίσεις > Ηλεκτρονικά μηνύματα πελατών. Όταν είναι ενεργοποιημένη, Stripe στέλνει email σε κάθε πελάτη που έχει διεύθυνση email, ανεξάρτητα από το τι κάνει η εφαρμογή.
Στέλνετε τις δικές σας αποδείξεις; Το email φτάνει στον πελάτη Stripe λίγα δευτερόλεπτα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πληρωμής. Στείλτε τις δικές σας αποδείξεις από τα webhooks customer.created και customer.updated, όχι charge.succeeded.
Γιατί οι Πληρωμές εμφανίζουν το email ενός πελάτη αντί για το τι πουλήθηκε;
Στην έκδοση 16.0.3 της εφαρμογής ή νεότερη, κάθε σειρά στο Πληρωμές εμφανίζει τα είδη που πωλήθηκαν, όπως "2x Tote Bag". Οι πωλήσεις χωρίς είδη εμφανίζουν το email απόδειξης και στη συνέχεια την περιγραφή πληρωμής. Οι παλαιότερες εκδόσεις εμφανίζουν πρώτα το email απόδειξης, επομένως ενημερώστε την εφαρμογή σε κάθε συσκευή.