Кратък отговор: Payment for Stripe беше прекъснато от вашия Stripe акаунт. Банерът е на Stripe, а не на приложението. За да използвате приложението отново, завършете прехода в Stripe Dashboard, след което влезте в приложението.
Защо се случва
Пълният банер гласи:
Достъпът на Platform Payment е премахнат от вашия акаунт. Възможно е обаче да са приложили настройки… Прехвърлете акаунта си, за да нулирате тези настройки. Свържете се с Platform Payment, ако смятате, че това е грешка.
Това означава, че връзката между вашия Stripe акаунт и Payment for Stripe е прекратена. Това се случва, когато акаунтът е прекъснат от payment.co/disconnect или е премахнат в Stripe. Настройките, които са приложени от Payment, остават в акаунта, докато не го прехвърлите. Вашите плащания, изплащания, клиенти и продукти остават във вашия Stripe акаунт.
Ако сте възнамерявали да прекъснете връзката
Follow Stripe все още показва, че акаунтът ми се контролира от Payment след прекъсването му. Системата ви превежда през стъпката на преход.
Ако не сте го направили и искате да продължите да използвате приложението
- В Stripe Dashboard първо завършете прехода от банера.
- Отворете приложението и докоснете Вход със Stripe.
- Изберете същия Stripe акаунт, който сте използвали преди.
Пълни стъпки: Свържете отново вашия Stripe акаунт с приложението. Ако приложението вместо това създаде нов Stripe акаунт, вижте Приложението ме моли да създам нов Stripe акаунт.
Не сте сигурни кой го е изключил? Изпратете ни вашия Stripe акаунт ID (започва с acct_) и ще го проверим.
Все още не сте сигурни? Свържете се с нас от приложението: отворете менюто, докоснете Помощ и след това иконата за поща горе вдясно.