Krótka odpowiedź: Oznacz produkty w Stripe Dashboard nazwą listy, a następnie podaj tę samą nazwę pracownikowi na liście produktów w Enterprise. Będzie on widział tylko te produkty. Wszyscy inni nadal będą widzieć cały katalog.
To świetne rozwiązanie dla rynków z wieloma sprzedawcami, wydarzeń z różnymi menu lub partnerów, którzy sprzedają własne produkty za pośrednictwem jednego konta Stripe.
payment_list = jewelry1. Oznacz swoje produkty w Stripe
- Otwórz katalog produktów w Stripe Dashboard.
- Wybierz produkt. Aby oznaczyć pojedynczą cenę, otwórz ją.
- Znajdź sekcję Metadane i edytuj ją.
- Dodaj klucz
payment_listz nazwą swojej listy jako wartością, np.jewelry, a następnie zapisz.
Miejsce, w którym je ustawisz, decyduje o tym, co zostanie oznaczone
- Na produkcie: oznacza każdą z jego cen.
- W kwestii ceny: podaje się tylko cenę, która jest ważniejsza od metki produktu.
- Więcej niż jedna lista: rozdziel nazwy przecinkami, np.
jewelry, candles. Przydatne w przypadku karty podarunkowej, którą może sprzedać każdy sprzedawca.
Nazwy list nie uwzględniają wielkości liter, dlatego Jewelry i jewelry są ze sobą zgodne.
2. Przekaż pracownikowi listę
- Zaloguj się na enterprise.payment.co i otwórz zakładkę Użytkownicy.
- Kliknij Edytuj obok członka personelu.
- Wpisz nazwę listy w polu Lista produktów i kliknij Zapisz zmiany.
Kolumna „Lista produktów” w sekcji „Użytkownicy” pokazuje, kto ma listę. „Wszystkie produkty” oznacza, że widzi wszystko. Aby wrócić do pełnego katalogu, wyczyść pole i zapisz.
Dobrze wiedzieć
- Każdy pracownik otrzymuje jedną listę. Twój login zawsze widzi wszystko.
- Nowe produkty nie będą widoczne dla pracowników posiadających listę, dopóki ich nie oznaczysz.
- Lista, która nie pasuje do niczego, wyświetla pustą listę produktów, więc sprawdź dokładnie pisownię.
-
payment_hidden = truenadal ukrywa przedmiot przed wszystkimi, nawet jeśli znajduje się on na ich liście. Zobacz Ukrywanie produktów w aplikacji z metadanymi. - Pracownicy dysponujący listą mogą nadal wpisać niestandardową kwotę na klawiaturze.
- Zmiany zostaną wyświetlone przy następnym załadowaniu produktów przez aplikację na iPhone'ach i Androidach.