Przejdź do głównej zawartości

Korzystaj z tego samego urządzenia przez wielu pracowników, nie zakłócając sprzedaży

Krótka odpowiedź: Daj każdemu pracownikowi własny login Teams i wyloguj się po przekazaniu urządzenia. Każda sprzedaż kartą jest oznaczona informacją o osobie, która ją kupiła.

Czy nie możemy po prostu skorzystać z funkcji przełączania kont?

Nie dla pracowników. Przełącznik kont umożliwia przełączanie się między różnymi kontami Stripe (np. w dwóch różnych firmach). Wszyscy w zespole obciążają to samo konto Stripe, więc urządzenie przechowuje tylko jedno logowanie na raz. Aby zmienić sprzedawcę, wyloguj się i zaloguj ponownie.

Jak przekazać urządzenie następnej osobie?

  1. Otwórz menu: ikona postaci w lewym górnym rogu na iPhonie i iPadzie lub ikona menu na Androidzie.
  2. Stuknij Wyloguj (iPhone i iPad) lub Wyloguj się (Android).

    Menu aplikacji z opcjami Wyloguj i Usuń konto z tego urządzenia

  3. Na ekranie powitalnym dotknij menu z trzema kropkami w prawym górnym rogu i wybierz opcję Logowanie korporacyjne.

    Ekran powitalny z menu z trzema kropkami w prawym górnym rogu

  4. Następna osoba loguje się, używając swojego adresu e-mail i hasła.

Pomiń Usuń konto z tego urządzenia na zmianę. Wylogowanie zachowuje ustawienia urządzenia i czytnika kart, wylogowanie powoduje ich usunięcie.

Jak mogę sprawdzić, kto dokonał danej sprzedaży?

Panel przedsiębiorstwa: menu z użytkownikami, dostosowywaniem aplikacji oraz planami i rozliczeniami, a także aktywnością zespołu i eksportem plików CSV

  • Panel Teams: zaloguj się na enterprise.payment.co. Aktywność zespołu wyświetla listę opłat każdego członka zespołu, ich wolumen oraz datę ostatniej aktywności. Kliknij „Eksportuj CSV”, aby zapisać plik.
  • Stripe Dashboard: otwórz dowolną płatność kartą. Jego metadane obejmują adres e-mail przedsiębiorstwa i login użyty do jej utworzenia.

Czy mogę wyrejestrować kogoś zdalnie?

Tak. Na stronie „Użytkownicy” w serwisie enterprise.payment.co użyj opcji Wyloguj się obok członka zespołu lub „Wyloguj wszystkich użytkowników”. Zostaną oni wylogowani przy następnej czynności w aplikacji.

A co jeśli mój zespół zaloguje się za pomocą Stripe?

Stripe pozwala administratorom łączyć aplikacje, a sprzedaż nie jest w ten sposób oznaczana dla poszczególnych osób. Payment Teams dodają loginy pracowników, które nie mają dostępu do danych finansowych ani nie logują się do Stripe. Więcej informacji znajdziesz tutaj: Jak zezwolić dodatkowym użytkownikom mojego konta Stripe na korzystanie z aplikacji bez przyznawania uprawnień administratora?

Czy ten artykuł był pomocny?
Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 0 z 0