Krótka odpowiedź: Twoi użytkownicy logują się w aplikacji za pomocą adresu e-mail i hasła skonfigurowanego dla nich w Teams. Nie łączą się ze swoim kontem Stripe.
Po pierwsze, uwaga: Twoi użytkownicy nie będą mieli dostępu do strony Teams pod adresem teams.payment.co. To panel administracyjny i należy on wyłącznie do Ciebie. Możesz dodawać i zarządzać użytkownikami po połączeniu konta Stripe.
Po utworzeniu konta każdy użytkownik otrzyma wiadomość e-mail z prośbą o pobranie aplikacji. Po jej zainstalowaniu, zalogowanie się zajmuje kilka kliknięć:
Pobierz i otwórz aplikację (iOS lub Android)
- W systemie iOS: dotknij menu z trzema kropkami (•••) w prawym górnym rogu ekranu powitalnego, a następnie wybierz opcję Logowanie zespołu.
- Na Androidzie: dotknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu ekranu powitalnego, a następnie wybierz Logowanie zespołu.
Następnie użytkownicy wpisują adres e-mail i hasło powiązane z ich kontem w aplikacji Teams i już są zalogowani.
Jedna rzecz, którą należy zgłosić zespołowi: główny przycisk Zaloguj się przez Stripe na ekranie powitalnym jest przeznaczony dla właścicieli firm, którzy łączą swoje konta Stripe, a nie dla użytkowników Teams. Zespół powinien zawsze logować się przez opcję Logowanie zespołu w menu.
Co mój zespół zobaczy w aplikacji?
Każdy login pracownika może przyjmować płatności i dokonywać zwrotów. Pracownicy nie mogą logować się do Twojego konta Stripe ani do witryny Teams. Możesz wybrać, które menu będą dla nich widoczne, takie jak Płatności, Klienci i Faktury, w sekcji Personalizacja aplikacji. Więcej informacji znajdziesz w sekcji Dodawanie pracowników i ustawianie uprawnień.
Czy każda osoba może widzieć tylko swoje produkty?
Tak. Oznacz produkty w Stripe, a następnie przekaż tej osobie listę produktów w sekcji Użytkownicy. Kroki: Pokaż każdemu pracownikowi tylko jego produkty.
Jak mogę zachować wiadomości e-mail od klientów, nie wysyłając potwierdzeń Stripe?
Zaloguj się na teams.payment.co, otwórz aplikację „Personalizacja aplikacji” i w sekcji „Potwierdzenia Stripe wybierz opcję „Nigdy nie wysyłaj potwierdzeń Stripe. Dotyczy to każdego urządzenia w Twoim zespole.
Po dokonaniu płatności Twój zespół klika Zapisz e-mail. Adres e-mail kupującego zostaje zapisany na jego koncie Stripe, a Stripe nie wysyła paragonu.
- Każde urządzenie decyduje: personel Wysyłaj potwierdzenia Stripe w ustawieniach aplikacji.
- Zawsze wysyłaj potwierdzenia Stripe: każde urządzenie je wysyła. Personel nie może tego wyłączyć.
- Nigdy nie wysyłaj potwierdzeń Stripe: żadne urządzenie ich nie wysyła.
Wyłącz również opcję „Udane płatności” w Stripe Dashboard w Ustawieniach > Adresy e-mail klientów. Po włączeniu tej opcji Stripe wysyła e-maile do każdego klienta, który ma adres e-mail, niezależnie od tego, co robi aplikacja.
Wysyłasz własne potwierdzenia? E-mail dotrze do klienta Stripe kilka sekund po pomyślnym zaksięgowaniu płatności. Wyślij swoje z webhooków customer.created i customer.updated, a nie charge.succeeded.
Dlaczego w usłudze Płatności wyświetlany jest adres e-mail klienta zamiast informacji o dokonanej sprzedaży?
W wersji aplikacji 16.0.3 lub nowszej każdy wiersz w Płatności wyświetla sprzedane produkty, np. „2 x Torba”. Sprzedaż bez produktów wyświetla paragon, a następnie opis płatności. Starsze wersje wyświetlają najpierw paragon, dlatego należy zaktualizować aplikację na każdym urządzeniu.