Rövid válasz: A felhasználók az alkalmazáson belül azzal az e-mail címmel és jelszóval jelentkeznek be, amelyet Enterprise-ban beállítottak nekik. Nem csatlakoztatják a saját Stripe fiókjukat.
Először is, egy figyelmeztetés: a felhasználóid nem férhetnek hozzá az Enterprise webhelyéhez az enterprise.payment.co címen. Ez az adminisztrációs irányítópult, és csak a tiéd. Stripe-fiókod csatlakoztatása után ott adhatod hozzá és kezelheted a felhasználókat.
Miután létrehoztad a fiókjaidat, minden felhasználó kap egy e-mailt, amely arra kéri őket, hogy töltsék le az alkalmazást. A telepítés után a bejelentkezés néhány koppintással elvégezhető:
Töltsd le és nyisd meg az alkalmazást (iOS vagy Android)
- iOS rendszeren: koppintson a hárompontos menüre (•••) az üdvözlőképernyő jobb felső sarkában, majd válassza Enterprise bejelentkezés lehetőséget.
- Androidon: koppintson a hárompontos menüre (⋮) az üdvözlőképernyő jobb felső sarkában, majd válassza Enterprise bejelentkezés lehetőséget.
Innen a felhasználók megadják a Enterprise fiókjukhoz tartozó e-mail címet és jelszót, és máris bejelentkeznek.
Egy dolgot érdemes kiemelni a csapatod számára: az üdvözlőképernyőn található fő Bejelentkezés Stripe-fiókkal gomb a vállalkozóknak szól, akik a saját Stripe fiókjukat csatlakoztatják, nem Enterprise felhasználóknak. A csapatodnak mindig a menüben található Enterprise bejelentkezés menüpontban kell bejelentkeznie.
Mit fog látni a csapatom az alkalmazásban?
Minden alkalmazott bejelentkezése fogadhat fizetéseket és adhat visszatérítéseket. Az alkalmazottak nem tudnak bejelentkezni Stripe fiókjába vagy a Enterprise oldalra. Ön választja ki, hogy mely menüket lássák, például Fizetések, Ügyfelek és Számlák menüpontokat, az Alkalmazások testreszabása részben. További információ a Munkatársak hozzáadása és jogosultságok beállítása részben.
Mindenki csak a saját termékeit láthatja?
Igen. Címkézd meg a termékeket Stripe ban, majd adj az adott személynek egy Terméklistát a Felhasználók alatt. Lépések: Mutasd meg minden munkatársnak, hogy melyik termékei vannak.
Hogyan őrizhetem meg az ügyfelek e-mailjeit Stripe-számlák küldése nélkül?
Jelentkezz be az enterprise.payment.co oldalon, nyisd meg az Alkalmazás testreszabása menüpontot, és Stripe nyugták alatt válaszd a Soha ne küldj Stripe nyugtákat lehetőséget. Ez a csapatod minden eszközére vonatkozik.
Fizetés után a csapatod az E-mail mentése gombra koppint. A vevő e-mail címe mentésre kerül Stripe ügyfélfiókjában, és Stripe nem küld nyugtát.
- Minden eszköz dönti el, hogy a személyzet be- vagy kikapcsolja-e Stripe nyugták küldése funkciót az alkalmazás beállításaiban.
- Mindig küldj Stripe nyugtákat: minden eszköz küldi őket. A személyzet nem tudja kikapcsolni.
- Soha ne küldj Stripe nyugtákat: egyetlen eszköz sem küld ilyet.
Kapcsold ki a Sikeres fizetések beállítást Stripe Dashboard a Beállítások > Ügyfél e-mailek menüpont alatt. Ha be van kapcsolva, Stripe minden olyan ügyfélnek küld e-mailt, akinek van e-mail címe, függetlenül attól, hogy mit csinál az alkalmazás.
Saját nyugtákat küldesz? Az e-mail a fizetés sikeres teljesítése után néhány másodperccel megérkezik a Stripe ügyfélhez. A tiédet a customer.created és customer.updated webhookokból küldd, ne charge.succeeded.
Miért mutatja a Fizetések az ügyfél e-mail címét az eladás dátuma helyett?
A 16.0.3-as vagy újabb verziójú alkalmazásban Fizetések minden sora az eladott tételeket mutatja, például: „2x Bevásárlótáska”. Tételek nélküli eladások esetén a nyugtát tartalmazó e-mail jelenik meg, majd a fizetési leírás. A régebbi verziók először a nyugtát tartalmazó e-mailt mutatják, ezért frissítsd az alkalmazást minden eszközön.