Кратък отговор: Потребителите ви влизат в приложението с имейла и паролата, които сте им задали в Enterprise. Те не свързват собствения си Stripe акаунт.
Първо, едно предупреждение: вашите потребители няма да имат достъп до уебсайта Enterprise на адрес enterprise.payment.co. Това е администраторското табло и е само ваше. Вие добавяте и управлявате потребители там, след като сте свързали акаунта си Stripe.
След като създадете акаунтите им, всеки потребител получава имейл с подкана да изтегли приложението. След като то бъде инсталирано, влизането в системата отнема няколко докосвания:
Изтеглете и отворете приложението (iOS или Android)
- В iOS: докоснете менюто с три точки (•••) в горния десен ъгъл на началния екран, след което изберете „Вход Enterprise.
- В Android: докоснете менюто с три точки (⋮) в горния десен ъгъл на началния екран, след което изберете „Вход Enterprise.
Оттам вашите потребители въвеждат имейл адреса и паролата, свързани с техния Enterprise акаунт, и са влезли.
Едно нещо, което трябва да отбележите за вашия екип: основният бутон Вход със Stripe на началния екран е за собственици на бизнеси, които свързват собствения си Stripe акаунт, а не за Enterprise потребители. Вашият екип винаги трябва да влиза през „Вход Enterprise в менюто.
Какво ще види моят екип в приложението?
Всеки служител, който влиза в профила си, може да приема плащания и да възстановява суми. Служителите не могат да влизат във вашия Stripe акаунт или в сайта Enterprise. Вие избирате кои менюта да виждат, като Плащания, Клиенти и Фактури, в „Персонализиране на приложението“. Повече в „Добавяне на служител и задаване на разрешения“.
Може ли всеки човек да вижда само собствените си продукти?
Да. Маркирайте продукти в Stripe, след което дайте на този човек списък с продукти под Потребители. Стъпки: Покажете на всеки член на персонала само неговите продукти.
Как да запазя имейлите на клиентите, без да изпращам разписки Stripe?
Влезте в enterprise.payment.co, отворете App Personalization (Персонализиране на приложението) и под Stripe receipt (Разписки от Stripe) изберете Never set Stripe receipt (Никога не изпращай разписки от Stripe). Това се отнася за всяко устройство във вашия екип.
След плащане, вашият екип докосва „Запазване на имейл“. Имейл адресът на купувача се запазва в профила му Stripe и Stripe не изпраща разписка.
- Всяко устройство решава: персоналът да включи или изключи функцията „Изпращане на касови бележки Stripe в настройките на приложението.
- Винаги изпращайте касови бележки Stripe: всяко устройство ги изпраща. Служителите не могат да го изключат.
- Никога не изпращайте разписки Stripe: никое устройство не ги изпраща.
Също така изключете „Успешни плащания“ в Stripe Dashboard под „Настройки“ > „Имейл адреси на клиенти“. Когато е включено, Stripe изпраща имейл на всеки клиент, който има имейл адрес, независимо какво прави приложението.
Изпращате свои собствени касови бележки? Имейлът достига до клиента Stripe няколко секунди след успешното плащане. Изпратете вашата от уеб кукичките customer.created и customer.updated, а не charge.succeeded.
Защо „Плащания“ показва имейла на клиента, вместо това какво е продадено?
Във версия 16.0.3 или по-нова на приложението, всеки ред в Плащания показва продадените артикули, например „2x чанта“. Продажбите без артикули показват имейла с касовата бележка, а след това описанието на плащането. По-старите версии показват първо имейла с касовата бележка, така че актуализирайте приложението на всяко устройство.