Kratek odgovor: Vaša zgodovina ni izgubljena. Stripe je za aplikacijo ustvaril ločen podračun in vaša plačila so tam. Nanj preklopite z imenom računa v zgornjem levem kotu Stripe Dashboard.
Stripe je uvedel nadgradnjo zasebnosti, ki vam omejuje povezovanje istega računa Stripe z več platformami (kot sta Shopify in aplikacija Payment). [0] Zato je bil iz vašega »glavnega računa« ustvarjen nov »podračun«, ki vsebuje popolnoma enake podatke. [1]
Ta sprememba je presenetila veliko ljudi. Najpogostejše težave, ki jih opažamo:
- Uporabniki se niso zavedali, da so bili ustvarjeni novi računi
- Ne vidite svojih izdelkov, ko menite, da ste jih dodali
- Plačila se ne prikazujejo na pričakovanem računu
- Nisem se mogel povezati s čitalnikom kartic, za katerega si mislil, da si ga nastavil
Sprememba, ki jo je uvedla Stripe ima nekaj prednosti, vključno z:
- Vaša zasebnost je izboljšana. Z ločenimi računi lahko različne platforme Stripe vidijo le dejavnost, ustvarjeno z njihovo platformo (in ne celotne vaše zgodovine Stripe).
- Do tega podračuna lahko dostopate kadar koli neposredno iz Stripe Dashboard. Za preklop na drug račun kliknite ime/logotip svojega podjetja v zgornjem levem kotu.
- Vaša plačila se ne izgubijo, ampak gredo le na "podračun" z enakimi bančnimi podatki kot vaš "glavni račun".
[0] https://stripe.com/docs/connect/oauth-changes-for-standard-platforms
[1] https://stripe.com/docs/multiple-accounts