Przejdź do głównej zawartości

Dlaczego moja historia płatności i wypłat zniknęła i dlaczego mam nowe konto Stripe?

Krótka odpowiedź: Twoja historia nie została utracona. Stripe utworzył osobne subkonto dla aplikacji, a Twoje płatności są tam dostępne. Możesz się na nie przełączyć z nazwy konta w lewym górnym rogu Stripe Dashboard.

Stripe wprowadziła aktualizację prywatności, która ogranicza możliwość łączenia tego samego konta Stripe z wieloma platformami (takimi jak Shopify i aplikacja Payment). [0] W związku z tym z Twojego „konta głównego” utworzono nowe „subkonto”, które zawiera dokładnie te same informacje. [1]

Ta zmiana zaskoczyła wiele osób. Najczęstsze problemy, z którymi się spotykamy:

  • Użytkownicy nieświadomi, że utworzono nowe konta
  • Nie widzisz swoich produktów, mimo że uważasz, że je dodałeś
  • Płatności nie pojawiają się na oczekiwanym koncie
  • Nie można połączyć się z czytnikiem kart, który myślałeś, że skonfigurowałeś

Zmiana wprowadzona przez Stripe niesie ze sobą pewne korzyści, m.in.:

  • Twoja prywatność jest większa. Dzięki oddzielnym kontom, różne platformy Stripe widzą tylko aktywność utworzoną na swojej platformie (a nie całą Twoją historię Stripe).
  • Możesz uzyskać dostęp do tego subkonta w dowolnym momencie, bezpośrednio z Stripe Dashboard. Kliknij nazwę/logo swojej firmy w lewym górnym rogu, aby przełączyć się na inne konto.
  • Twoje płatności nie przepadną, trafią jedynie na „subkonto” z dokładnie tymi samymi danymi bankowymi, co Twoje „konto główne”

[0] https://stripe.com/docs/connect/oauth-changes-for-standard-platforms
[1] https://stripe.com/docs/multiple-accounts

Czy ten artykuł był pomocny?
Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 8 z 17