Jawapan ringkas: Sejarah anda tidak hilang. Stripe telah mencipta sub-akaun berasingan untuk aplikasi tersebut dan pembayaran anda ada di sana. Tukar kepadanya daripada nama akaun di bahagian atas kiri Stripe Dashboard anda.
Stripe memperkenalkan peningkatan privasi yang mengehadkan anda daripada menyambungkan akaun Stripe yang sama ke berbilang Platform (seperti Shopify dan aplikasi Payment). [0] Oleh itu, "sub-akaun" baharu telah dicipta daripada "akaun utama" anda, yang mempunyai maklumat yang sama. [1]
Perubahan ini mengejutkan ramai orang. Isu paling biasa yang kami lihat:
- Pengguna tidak menyedari bahawa sebarang akaun baharu telah dibuat
- Tidak melihat produk anda sedangkan anda percaya anda telah menambahkannya
- Pembayaran tidak muncul dalam akaun yang dijangkakan
- Tidak dapat menyambung ke pembaca kad yang anda fikir telah anda sediakan
Terdapat beberapa faedah daripada perubahan oleh Stripe termasuk:
- Privasi anda dipertingkatkan. Dengan akaun berasingan, Platform Stripe yang berbeza-beza hanya boleh melihat aktiviti yang dibuat dengan Platform mereka (dan bukan keseluruhan sejarah Stripe anda).
- Anda boleh mengakses sub-akaun ini pada bila-bila masa, terus dari Stripe Dashboard anda. Klik nama/logo syarikat anda di penjuru kiri sebelah atas untuk bertukar ke akaun yang lain.
- Pembayaran anda tidak hilang, ia hanya akan masuk ke "sub-akaun", dengan maklumat perbankan yang sama seperti "akaun utama" anda
[0] https://stripe.com/docs/connect/oauth-changes-for-standard-platforms
[1] https://stripe.com/docs/multiple-accounts